Sunday, May 8, 2016

My not so backpackers Langkawi trip Part 1.

Dah hampir setahun lebih bekerja tapi tak pernah lagi pergi melancong.

So, last month dapat jugak berkumpul dengan kawan2 lama untuk melancong. Destinasi kami kali ni adalah ke Pulau Langkawi.

Mula2, kami plan untuk melancong secara backpack. Tapi honestly aku seorang yang suka melancong tapi bukan secara backpack, tapi secara santai, sederhana tapi selesa. Bajet mungkin lebih sedikit dari backpackers sebab aku bawa luggage haha.

Anggaran bajet? Dalam RM 800 termasuk flight untuk 6 hari 5 malam. Haha. Mahal tak? Jom tengok budget summary.

Flight : RM 200
Hotel + Car : RM 200
Minyak : RM 18
Makan : RM 100
Aktiviti : RM 148
Shopping : RM 120
Lain2 : RM 35

Untuk trip kali ni, kami memilih Motel Seri Mutiara. Highly recommended motel ni sebab bersih, harga OK, dan tenang. Cuma jauh sikit dari jalan besar. Yang best nya, motel ni provide car rental, aktiviti Island Hopping dan Mangrove Tour.

Veranda bilik

Bilik kami!

To be continue. Part 2.