Friday, April 26, 2013

Dear God.


Tiada yang lebih indah dari mengikuti jalanMu, kerna jalanMu dan rencanaMu lebih tinggi dari rencana2 ku (Yesaya 55:9). Walaupun pekerjaanMu tidak dapat diselami olehku (Pengkhotbah 8:17), namun ku tetap percaya, Kau akan merencanakan sesuatu yang terbaik buat ku (Yeremia 29:11).

Sampai batas waktu, Kau lah terindah, Kau lah satu dalam hidupku. 

SAMPAI BATAS WAKTU 
-GMB
  
Tatkala gelap mencekam hidupku
Kurasa aman dalamMu Kubawa hatiku
Ombak yang menderu tak membuat galau hatiku 
Ku tahu Ku selalu mengandalkanMu
 
Reff: 
Ku ingin lebih mengenal pribadiMu 
Jiwaku berseru Hanya kepadaMu 
Segala kerinduan hasrat jiwaku 
Ku s'rahkan padaMu 
Sampai batas waktu
Kaulah satu

Reference: http://lirik.kapanlagi.com/artis/gmb_band/sampai_batas_waktu
Video link: http://www.youtube.com/watch?v=tBeZWJD4bbg

Monday, April 22, 2013

Side effect.

Here comes the moon.
Sesetengah wanita akan mengalami senggugut ketika datang bulan. Itu perkara biasa yang harus dilalui setiap bulan. Namun ia bukan perkara mudah kerana senggugut atau lebih dikenali sebagai period pain melibatkan kontraksi pada uterus, dan ia agak menyakitkan bagi yang pernah mengalaminya.
Aku selalu mengalaminya. Dan selalunya, aku akan mengambil jalan mudah untuk mengurangkan sakit senggugut ini, iaitu dengan menelan ubat penahan sakit yang diberi nama Ponstan.
Hari ini, aku cuba untuk menahan diri daripada menelan ubat ini walaupun sakit. Ini gara2 sebuah artikel oleh Dr. Zubaidi Hj. Ahmad mengenai Ponstan.

Ubat yang aku selalu telan semasa Period: Ponstan 500mg

"Menurut Dr. Zubaidi Hj. Ahmad, antara ubat tahan sakit yang paling glamour adalah Ponstan. Ponstan atau nama lainnya mefenamic acid, boleh menyebabkan bahaya yang serius pada perut dan usus. Antaranya menyebabkan radang (inflammation), pendarahan (bleeding), luka (ulceration) dan kebocoran (perforation) pada perut, usus kecil dan usus besar. Semakin lama kita menggunakan Ponstan, semakin tinggi risiko untuk mendapat kesan sampingan ini. Ianya boleh berlaku tanpa disedari atau memberikan tanda-tanda awal."

Oleh itu, fikir 2 kali sebelum mengambil ubat.

*peringatan untuk diri sendiri. :D

reference:
 http://drzubaidi.com/blog/?p=2861

Salah faham.

Pagi ini, pagi yang tidak berapa indah buatku. Aku berselisih faham dan salah faham dengan roommate aku sendiri.. Sampaikan ia membuat aku rasa tidak tenang sepanjang hari. But thanks God, semuanya dapat diselesaikan sebelum matahari terbenam. 2-2 tak salah, semuanya hanya salah faham.  


 *Happy nya semua dah selesai. Hati pun tenang. Lalalala.. :D

Btw. I love my roommate. *peace* :D

Sunday, April 21, 2013

Monday.


Monday. Hari di mana kita perlu adapt kan diri untuk bekerja sekali lagi selepas selesa berehat selama 2 hari. 

Mengantuk, kemalasan dan semangat yang luntur untuk bangun menyelubungi hidupku di pagi isnin, hari ini. Mungkin itu semua terjadi kerana aku tidak cukup bersedia di hari sebelumnya. Ini semua kita boleh relate dengan kehidupan; bagaimana kita merancang hidup kita di masa kini akan menentukan masa depan yang bagaimana kita bakal hadapi esok. 

Your future. Its all depends on YOU. 

:D

Friday, April 19, 2013

To my future husband.


In my eyes there lies no vision
But the sight of your dear face.
In my heart there is no feeling
But the warmth of your embrace.
In my mind there are no thoughts
But the thoughts of you, my dear. 
In my soul no other longing
But just to have you near.
All my dreams were built around you
And I've come to know it's true, 
In my life there is no living
That is not a part of you.

-Helen Steiner Rice