Thursday, September 13, 2012

Berubah.

Berubah. It's not easy like ABC. 
Aku berjanji dengan diri aku sendiri untuk lebih banyak berdiam.
Mungkin itu yang terbaik buat masa nie.

Change, change, change dengan diam, diam, diam.

All the best Chole!! 

Tuesday, September 11, 2012

Stress.

Beberapa hari nie, aku lalui hari yang tenang tanpa stress yang teramat. Tiba2, hari nie hormon Adrenaline aku meningkat mendadak bila dapat tau Ahad nie ada kelas ganti. Tambah meningkat pabila aku buat sorang classmate aku yang lelaki menjerit stress gara2 aku berleter tak puas hati depan dia. Aku rasa bersalah sangat sampaikan aku sendiri jadi stress. : (

But thanks God, aku dapat atasi semuanya dengan baik. Aku rasa beberapa minggu nie aku agak kurang rasa stress, kalau ada masalah pun, aku cuba untuk mengolah masalah tu menjadi benda yang tidak nampak seperti masalah. Hmm, entah mana aku dapat skil pelik nie. Wondering2. 

Next week Exam!!

"So whether you eat or drink or whatever you do, do it all for the glory of God." - 1 Corinthians 10:31

....Do the best for Him. : )

Monday, September 10, 2012

Test.

Pagi tadi pengajar buat test. Aku, secara jujur, memang tak study. Aku hanya sempat study 3 topik daripada 10 topik yang akan keluar. Aku ingatkan pengajar tu suruh kami semak kertas masing2 dalam kelas. Rupa-rupanya dia suruh hantar dan dia semak sendiri. Alamak! So, untuk tidak menghantar kertas kosong, aku telah mengulangi tabiat aku time Form 5 dulu---merapuuu.... :p

Ciri-ciri Osteoarthritis?

Peripheral Nerve Injury--- Jujur tak baca.
Bila tengok balik jawapan aku, aku ketawakan diri sendiri. Ini lah padah kalau tak study. Huhu..


.



 




Sunday, September 9, 2012

Lawatan.

Pada 5 September yang lalu, pelatih Occupational Therapy Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Johor Bahru--Semester 3 dan 4, telah mengadakan lawatan sambil belajar ke Muzium Anatomi, Universiti Kebangsaan Malaysia Kampus Kuala Lumpur dan Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sungai Buloh. (Fuhhh.. Skema nya ayat..)

Malas nak menaip, tengok gambar je lah.. Ehe...

Dalam bas--with Jessey. : )

Destinasi pertama, UKM KL.

Rehat @ Burger King. : )
Examine VALPAR Component Work Sample 6 : Independent Problem Solving.
With Izzat @ KSKB Sg. Buloh


Driving Assessment Room--With my roommate and toiletmate. : )
Geng klinikal Hospital Miri--KSKB Sg. Buloh + KSKB JB
With my long lost friend, Veleryta. : )

OT KSKB JB Sem 3 & 4. : )


Next day after 'lawatan'---Sore eyes. Zzzz. :p







Friday, September 7, 2012

OT?

OT in Singapore! Check it out...

Tuesday, September 4, 2012

Back to normal.

Isnin. Kuliah bermula lagi. Macam biasa, assignments pun melambak. 1st day kuliah, aku agak exhausted. Mana tak nya, lif dah la rosak, aku kena turun naik tingkat 7 untuk kuliah, rehat, dan thumbprint. Last2 aku landing dengan sangat awal, tertidur sampai tak ingat dunia. Zzzz.. By the way, thanks God, 2nd day kuliah aku dah dapat adapt. Harap dapat tahan mata dari tidur awal. : )

SS di library.