Thursday, April 29, 2010

Get ready!

Yang dah berlaku biarkanlahh berlalu, yang penting pandang ke depan dan terus berubah menjadi lebih baik. Looking forward!!!!

I'm not ready for my interview, honestly! 4 May temuduga SPA and 5 May temuduga maktab. Uhh.. But still happy coz masih diberi peluang oleh Gov untuk temuduga. ehe. SPA or maktab, dua2 nya aku nak buat sehabis baik, seboleh-bolehnya. :)

Matrix? Aku decide untuk datang lambat. Desperately, aku nak tukar jurusan. Walaupun physics aku agak low lam results but I still want to try, don't want to bedah2 the tikus, haha, sebenarnya bukan itu sebabnya.. Ada larr.. shhhh.. :)

Apa lagi erk? Ha! Cuti ini sangat membosankan. Aku buat benda tak berfaedah cam tengok TV, tido, makan, online, haihhh, membazir masa kan? Otak pun dah jadi malass.
Aku rasa nak balik kampung jak, nak ambik sijil, surat tawaran etc. Then nak jumpa Bob, ehe. Don't know lahh.. Masalahnya aku dah balik kampung hari tuu.. Then jalan Mukah-Selangau buat aku rasa sangat2 dizzy. Perjalanan dari Miri ke Dalat buat aku sangat2 penat, thats why aku malas balik gakk.. huhu.......

Aku tak tau nak cita apa lagi dalam blog nie. Bila aku dah balik pulau nanti entah dapat tak lagi blogging. hmmmmmmm....

Tuesday, April 27, 2010

Grateful. Thankful.

Aku. Pagi2 bangun. Pukul 7. Haish, 3 jam lagi sebelum results PDT keluar. Berdebar.
9.59 am, debaran sampai ke kemuncak. Duh. Nervous. Bergetar-getar pegang telefon untuk call.
Macam tak percaya, subjek yang buat aku menangis itu lah yang mendahului subjek2 lain. Sedangkan subjek yang aku agak yakin ketika menjawab, dapat paling tercorot. Fuh, btw, thankx God coz aku lulus. At least aku lulus kan..? :)


Orang yang paling berjasa ialah roommate aku. Dia yang selalu paksa aku belajar and berjaga malam. Aku syukur sangat2 dapat roommate macam dia. Thankxx a lot June.
Then secondly, Terusie. Saat aku betul2 di ambang 'maut', sehari sebelum kertas Physics, aku hampir give up. Aku betul2 lemah masa tuu. Hanya Tuhan yang tahu.. She was there to comfort me, and force me to revise. Thankful sangat2 coz ada diaorang, kalau tak, memang aku dah failed, I guess. Thanks....

Aku.. Masih tak buat sehabis baik, aku tahu. Agak kecewa dengan Physics, tapi apa nak buat, semua dah berlalu. Matrixx, here I come... at last, dapat juga aku pakai nametag PST--It's my dream, ehe.... :)

Monday, April 26, 2010

IDK.

Orang cakap, results PDT kuar beberapa jam lagi...
Aku? Belum bersedia...

Aku bersyukur sangat2 dapat 2 'back up' walaupun hanya temuduga, aku harap aku dapat lulus salah satu darinya. Entah, aku lebih risaukan temuduga dari results PDT. You know what? I hate this feeling. Aku sepatutnya risau pasal results, apa yang aku harapkan cuma dapat lulus. Lulus, lulus, lulus. Kalau takk lulus??? Hmmm, orang kata tak baik fikir negative, but Nicole said 'we must expect less, jangan mengharap sangat, nanti kecewa, kann??'

God, give me strength and show the best path for me. Lead my way.

Amen.

Wednesday, April 21, 2010

Ke mana??

Cepatnya masa berlalu. Sekali lagi, aku jadi pemalas terunggul di rumah. Most of the time dok depan tv and pc, langsung tak sentuh buku2 atas meja..
Beberapa hari je lagi, keputusan temuduga maktab kuar.. and keputusan pspm pdt plak kuar 3 hari lepas tuu.. Aku rasa tak sabar nak tau keputusan tuu..

'Penantian satu penyeksaan'.. huh.. :(

Sunday, April 18, 2010

Aku dan dia.

Daisypath Anniversary tickers

Cuti lagi?

Aku tak suka cuti lama2, sebab cuti tak baik untuk otak aku. Cuti boleh buat otak aku stuck, sebab aku lah paling malas buka buku time cuti.. Beberapa hari lepas, aku dapat temuduga SPA. Aku just nak buat sehabis baik, dapat atau tak, itu belakang cerita..

My catalyst

Catalyst? Sapa catalyst aku? June!




Gonna miss you June.. Thankxx..

Welcome back!

Duh! Lama dah aku tak blogging, miss it so much.. Genap 3 minggu dah sejak aku meninggalkan pulau panas itu, huh. Banyak yang aku pelajari sejak jadi pelajar program dua tahun yang terhormat.. Aku yang dulu selalu mengeluh, ‘kenapa lahh aku jadi budak dua tahun, kenapa? Kenapa?’, namun selepas mengalaminya, aku bersyukur sangat2… Program nie bagaikan memberi aku ruang untuk berubah, memberi aku lebih masa untuk berfikir dan memberi aku pengajaran, pengajaran yang aku ambil dari orang2 di sekeliling aku. Juga memberi aku pendedahan dari segi menyesuaikan diri, supaya aku tidak kekok dengan kesukaran, tetap bertahan dengan cabaran. Aku harap aku diberi peluang kedua lagi. 28hb bakal menjelang, keputusan PSPM PDT akan keluar tepat jam 10 pagi. Hanya 2 jawapan yang mendebarkan, Lulus atau gagal. Pointer? Entah lahh, aku rasa aku tak buat sehabis baik, masih banyak yang perlu diperbaiki. Huh, dah berlalu, kenapa harus dikenang? Yang penting serahkan segalanya pada Tuhan, kan? Ehe.. :-)


Gambar masa muda2 dulu.. huu, rinduuu KML. ehe...