Thursday, December 31, 2009

New year yahhhh.....

Tak sangka aku dah menjejak tahun 2010, cepatnya masa berlalu... Aku plan nak blogging, I mean nak buka blog baru, coz I miss blogging so much. Bila aku buka acc aku kat google, rupa2 nya blog aku belum lagi di delete sepenuhnya...fuhh, tak payah laa aku nak create blog baru, hehe... layouts masih gak yang lama ye, biar lahh, aku malas nak tukar, hehe... Azam tahun baru banyak sangat, tak terkata. Tapi yang pasti, azam tahun lepas belum gak tercapai, hmm, ada hati lagi nak pasang azam baru ye, hampeh. Aku betul2 nak capai azam aku tahun nie, tak nak lahh sekadar cakap je lebih, nanti tak tercapai plak... hehe

Tahun 2009, tahun kedua aku sambut X'mas kat Miri... Lame, lame, lame.. Aku kecewa dengan sambutan Christmas aku tahun nie, :(

'I'm waiting for the real Santa Claus to cheer me up, but where is he?'

Thursday, October 29, 2009

Its over...

Rasa nya berkurun dah aku tak update blog aku, dah berhabuk sesangat dah, haishh... akhir2 nie aku sibuk ngan benda2 yang berfaedah dan tak berapa b'faedah, tak kurang juga dilanda masalah emosi yang tiada berkesudahan, huhu.. Ujian semester 1 baru je selesai, aku betul2 rasa kecewa dengan ujian kali nie.. Honestly, aku tak cukup persediaan, dan macam biasa aku study last minute. Tapi nak menyesal pun tak guna, semuanya dah berlalu. Hari nie, aku balik Miri.. Entah, macam takda mood ja nak balik, tapi aku benci la stay kat pulau nie lama2, boring... Hmmm, takda apa2 yang special, and I miss blogging... Harap2 masih da internet connection kat rumah, then aku nak blogging puas2, ngeee.... Happy holiday sume... :)

Monday, September 7, 2009

Lagi2 air..


Dah lah panas, tak ada air plak tuu.. Hu, terkilan gak coz tak dapat mandi satu hari tuu, tu semua salah sendiri coz tak rajin pegi cari air.. Dari pengalaman sendiri, aku dapat pengajaran, ‘rajin2 lahh cari air’, sebab teruk nya rasa bila sehari tak mandi, ditambah lagi dengan rasa2 melekit kat badan, kesan2 peluh walaupun dah dilap beberapa kali, masih gak terasa ketidakselesaannya.. Bila pergi ke dewan kuliah, mungkin orang takkan tahu bahawa kita tak mandi sehari, tapi hati tetap rasa tak senang, sebab kita sendiri tahu kita tak mandi… Kalau dah kritikal sangat, aku sanggup tak mandi pagi, at least petang mesti mandi, tapi kalau sehari tak mandi memang parah laa rasanya…

Berikutan masalah air yang melampau-lampau di KML, aku ambil inisiatif untuk merajinkan diri mencari air… Tak nak lahh terus menerus menanti air di tepi tandas, huhu… Berdoa saja pun tak guna, usaha kena ada, kan? Nasib lah malam tu, seorang dari kawan aku bagi info yang pili bomba di dewan kuliah ada air… Mula2 aku ragu2 nak pergi coz tak ada orang teman… Tapi apa nak buat, kalau nak air, kena la cari, so, aku berjalan seorang diri ke dewan kuliah dengan 2 biji baldi.. Sampai je di dewan kuliah, aku gembira coz ada air, tambahan lagi orang yang ambil air kat situ baik kat aku, diaorang suruh aku isi air dulu sedangkan diaorang lebih dahulu datang dari aku, duuhhh, bahagia nya.. 2 baldi yang berisi air, aku angkut sorang2 dari dewan kuliah ke blok C.. huh, penat yang melampau-lampau sampai kan satu badan berpeluh, tapi berbaloi coz malam dan pagi, aku ada bekalan air… heee… Keesokan paginya, ada gak yang tak dapat mandi gara2 tak ada air bekal, aku hanya tersenyum dalam hati coz aku dah mandi… Aku harap hari2 seterus nya, misi mencari air akan berjalan dengan lancar.. Be with me God.. amen,,

Kuarantin?

24 August till 30 August.. urr

Dukacita dimaklumkan, aku dan kawan2 PDT yang lain dikuarantin selama seminggu. Huu, mula2 dapat tau pasal nie, aku memang hepi sangat2… Aku seolah-olah diberi masa extra untuk buat keja2 aku yang belum siap and study untuk quiz.. Tup2, lain plak yang aku buat time kuarantin.. Hampir kebanyakan masa aku dihabiskan untuk menonton movie. Memang diakui sangat2, aku amat mudah terpengaruh ngan kawan2 aku sendiri.. Aku sebenarnya kecewa ngan diri aku sendiri coz tak dapat urus masa aku dengan sebaik-baiknya.. Amat2 kecewa... Apa yang aku suka pasal kuarantin nie ialah, aku tak da masalah air coz aku ditempatkan di blok A, orang kata blok A syurga air, uii, tiap2 hari aku mandi shower, bahagia ehh… Aku pasti pasni aku akan kembali berduka dengan masalah air, tapi honestly aku lebih selesa duduk kat bilik sendiri, hanya aku yang tahu kenapa…. Ehe…

Saturday, August 22, 2009

Itu, ini, dan lain2..

Aku rasa tak nak balik KML.. kenapa? Aku belum puas dok rumah, lagipun aku belum study untuk quiz, physics pun aku tak baca langsung, uhhh.. Dok rumah cam best… Tido pun cukup sejuk, mandi pun cukup basah… huuu, I gonna miss dat ah….

Aku terbangun dari tido gara2 mimpi buruk tadi. Mimpi yang agak buruk, yang buat aku menangis dalam mimpi.. Aku nampak orang accident dalam mimpi aku, dan mayat bergelimpangan, ada yang sampai putus kepala.. Argghh, dalam mimpi aku menangis teresak-esak mencari mak aku coz mak aku hilang, huuu, tragis sungguh mimpi tuu..huuu… Aku dapat rasa mimpi tuu berikutan dari sikap aku semalam. Entah, aku tak dapat hilang rasa benci kat sorang nie.. Tengok muka dia, dah buat aku tak suka… Aku tau, berdosa lahh amat kalau kita membenci orang, tapi yang nie seolah-olah aku tak dapat halang diri aku untuk membenci dia, walaupun dia tak buat salah besar kat aku.. Sebenarnya, aku tak suka perasaan macam nie, ia buat aku semakin rasa bersalah.. Kalau boleh sampai bila2 tak nak jumpa dia, buat tambah dosa ja coz setiap kali jumpa, tanduk kat kepala aku nie automatically akan ‘keluar’, hmmm… Mak aku cakap jangan pandang rendah kat orang.. Haihh, bukan nya aku pandang rendah, Cuma aku tak suka tengok orang tuu.. dan pasal pandang rendah kat sapa2 nie, aku akui, aku ada kelemahan dalam part tuu, tapi aku cuba untuk menerima keadaan sekeliling aku dengan lebih positif, coz aku pun sedar aku bukannya baik sangat, bukan bagus sangat ponnn, hehe…

Hari nie aku akan balik KML.. aku kena gak pergi walau hati rasa berat… Mungkin di sana lebih sesuai untuk aku bertapa… Kalau bertapa kat rumah nie, sampai bila2 pun aku takkan maju.. Mana tak nya, asyik layan internet, dah tu tido, jalan2, kerja pun entah bila nak siap...:p

Pasni maybe jarang laa aku update blog, tengok situation gak laa.. Tapi kalo hari Selasa ada masa free, aku akan selalu online untuk update…


Bye2 Miri… Jumpa lagi 2 months later ahh.. Gonna miss u huuu.. :(

Tuesday, August 18, 2009

Pemalas terunggul

Macam biasa, hari nie bapa aku daa kat rumah, so aku tak berani nak bangun lambat cam selalu… Takut ahh dengan Boss…
Seminggu lebih dah cuti, rasa macam tak cukup.. Rasa malas sangat nak balik KML, uhh, Encik Pengarah, bleh tak bagi cuti 2 minggu lagi? Huhu..

Pagi nie, aku decide nak belajar physics… Bukan main lagi online cari notes physics, tup tap tup tap, bila dah kat meja belajar tuu, lain plak keja aku.. Bukan nya belajar tapi layan movie lakk, haih… Tiap kali tengok buku Physics, mata aku automatically ngantuk. Ah!! Aku tak minat physics!! Hendak ku jerit pun tiada guna, bukan nya aku dapat drop kan subjek alah tuu, wajib gak ambik Physics, uhhh, benci nye…

Hari nie keja dan tutorial aku terbengkalai lagi.. Aku tak buat langsung… Again and again, aku jadi pemalas terunggul a.k.a Miss lazy pig… Next week ada quiz, tapi aku masih terkapai-kapai dan blurr, aduhhh, kenapa aku malas?!!…. Kenapa ohh kenapa?



Da jual ubat hilangkan malas tak? Huhu.. :(

Life.. appreciate it..

Ah, pagi2 lagi aku bangun, semangat...
Semalam dan semalam, aku bermurung saja.. Aku fikirkan benda2 remeh yang tak sepatutnya aku fikirkan. Kenapa? Kenapa aku harus sia-siakan hidup aku untuk fikirkan tentang semua itu? uhh.. Kadang2 aku rasa aku terlalu banyak berfikir... Hidup nie terlalu indah untuk disiakan, kan?

Hari nie, aku test untuk ambik lesen P... Nervous gak, macam nak ambik SPM je perasaan tuu, ehe.. Number giliran aku, 4.. 4? uhh, chinese ppl kata tu number malang, aduhh.. Aku memang tak yakin nak lulus pun, coz dah dua bulan aku tak driving sejak terdampar kat pulau panass tuuu...uhh



Untuk test driving, aku bertuah cozz pegawai yang menilai aku sorang pompuan.. Masa mula2 tuu aku lupa nak turun kan hand brake.. twice!! nasib laarr pegawai tuu bagi klu dan sanggup bagi last chance kat aku, kalau tak memang gagal beb... Haihh.. Belum jalan lagi dah buat kesalahan.. duh2..

Bila dah kat jalan raya, semua berjalan lancar.. Tiba2, pegawai 2 suruh aku tukar pegi lorong C (kat Pujut 7), lorong yang aku agak geruni coz weakness terbesar aku ialah round about... Aku memang weak sangat part tuu, I know it... Bila dah sampai round about, aku redahh je... Aku dapat rasa aku akan buat salah tapi aku redah je lahh, huhu... Kawan aku pun dah pesan, 'be cool'.. So, aku fokus and fokus je.. Pas lalu semua halangan, akhirnya, aku sampai gak... Mula2, aku ingatkan aku gagal bila pegawai tu sebut perkataan 'failed', tapi tak sangka aku lulus... Argghhhh!! happy nye... Ermm, tapi aku ada buat salah kat round about, then, aku berazam nak improve bahagian tu.. yezaaa...

Dah lepas satu halangan, tinggal 3 lagi halangan yang perlu di lepasi... Ahh, test bukit, test parking S dan 3 point turn.. Masa tengah tunggu giliran tu, sempat gak tengok gelagat orang lain yang tengah ambik test... Ada yang langgar tiang, ada yang tak lepas garisan kuning... Makin tengok, makin nervous... Pas setengah jam menunggu, akhirnya tiba giliran aku.. Ehem, aku buat je cam biasa walaupun dalam hati tuu memang nervous gila.. Naik bukit... stop! yesss, perfect! Lulus... Parking S... Oppsss, salah petak lakk, malu siot, terpaksa reverse ke belakang lagi... Masuk, stop, kuar.. Perfect, Lulus.. :)... Then 3 point turn, my favorite part.. Masuk dalam petak, opppsss... Tiba2 enjin mati, alamak, tiba2 aku jadi gelabah... Alahai... Nasib lulus... Yess... Lulus semua ahh.. Akhirnya, dengan aku senyuman meninggalkan IMMS.. ahakxx.. Hepi nye... YAHOO....

Ahh, lepas je aku balik dari IMMS, aku pegi ke Bakery tempat mak aku keja.. Then kat situ, aku dapat kawan baru, wee.. Hepi nye...


Hari nie aku belajar untuk lebih menghargai hidup, walau kegembiraan itu sekecil bakteria pun, ia tetap boleh memberi sebuah senyuman dan satu kepuasan yang aku rasa bagaikan berkat dari Tuhan..

Sunday, July 26, 2009

Kena hukum...

23 Julai

Haha, hari nie first time aku dihukum time maths gara2 tak buat satu soalan (huhu, satu soalan pun kedekut..)... Btw, aku hepi coz ramai gak yang senasib ngan aku... Hukuman nye simple je, kitaorang sume kena dok bersila depan kelas, haha... sempat gak kawan aku ambik gambar aku dihukum, thanks Lucia.. ahakxxx

Again n again... Physics matter...



22 Julai

Oh tidak, pagi nie tutorial physics, tiba2 jer pensyarah bagi kuiz... OMG, dah la aku belum prepare, bab nie pun aku tak faham sangat.. Yang buat aku tambah pressure lagi bila lecturer tu tenung kertas aku time aku tengah menjawab, dah la masa tu aku blur, makin ditenung, makin laa blur... Duhhhh... Memang parah Physics aku... Seperti biasa, lecturer tu suruh kitaorang berhenti matrikulasi je kalau tak dapat handle lagi.. Ha... Da gak terlintas nak berhenti kalau dapat tawaran lebih bagus, ehehehe, dapat maktab ke... huhuhu

Whoa..



21 Julai

Best nya hari nie, sepanjang pagi kitaorang tak ada kelas, so aku dan Maine pun plan nak pergi Library... Guess what, suasana di tingkat 2 sangat2 lenggang, sunyi, dan sepi... Whoa, best dan bahagianya, aku dengan gembiranya membelek buku tanpa rasa kekok seperti hari2 yang sebelumnya.... Hmmm, entah laaa, time banyak orang, memang kekok sangat2 rasanya, apatah lagi bila nametag aku nie berwarna hijau, pabila ke sana ke mari, aku rasa sedikit lain setiap kali berselisih dengan pelajar2 bername tag biru dan merah, uhhh, I hate dat feeling u noe.... Kadang2 aku rasa aku sangat kecil di hadapan pelajar PST. hmmmmmm...


Sukaneka n outing

18 Julai 2009


B1T5 in da' house



Are u ready guys?
'Bulih bha kalau kau'
Are u ready guys?
'Bulih bha kalau kau'....

Saying B1T5
We will win this game..
B1T5
We won't give it up..
B1T5
We're like a shooting star
Saying..
B.1.T.5

It's hot in here..
There must be some T5 in this atmosphere
I say oee, oee, oee, oee
Icy, icy
Oee, oee, oee, oee
Icy, icy

T5... is hot to go
H.O.T.T.O.G.O
T5 is hot to go
T5 is hot to go
T.5!!!....

Nie laa lirik yell untuk kumpulan tutorial kitaorang... I love it so much... and I love B1T5, muah2...(ye ke? ermmmm)

Hari nie, budak2 PST (program satu tahun) yang seramai 2 ribu lebih orang, kebanyakannya telahpun meninggalkan KML untuk holiday, dan yang tinggal di KML kini ialah budak2 PDT (program dua tahun) yang hanya seramai 2 ratus lebih orang saje... Bayangkan, betapa sunyinya hostel... Bekalan air pun mencurah-curah, ohhh, bahagianya, hehe.... Btw, ada gosip yang mengatakan cafeteria akan tutup, OMG... tapi tak tau larrr betul atau tak, coz kalau cafe tutup, duuhhhh, aku nak makan apa erk? Makin kering kontang la aku nanti kalau cafe tutup, huhu... Lepas dengar gosip tu, kitaorang plan nak buat back up dengan beli barang2 kat luar dan buat makanan sendiri kat hostel... yezaaaa....

so, after sukaneka pada hari sabtu, kitaorang terus keluar outing dengan baju KML, huhu, semangat beb.. Kitaorang mula2 pegi KFC kat UK (bukan united kingdom yerr) dan makan puas2... Then, kitaorang shopping, shopping dan shopping.... Dalam perjalanan tu, sempat gak kitaorang singgah kat muzium Labuan and bergambar sakan, macam pelancong lak rasa, hehe... Then, kitaorang pergi ke Utama Jaya coz nak shopping barang makanan kat situ... Malang tidak berbau, masa tengah syok tengok2 baju kat Utama Jaya, salah sorang kawan aku kehilangan dompet.. Duhhhh... Berasap la aku dan yang lain cari dompet tu kat longgokan baju, tapi tak jumpa2... Dah laa IC, kad ATM, semua nya ada dalam dompet tuuu... Cian... Kalau aku, memang aku nangis sebaldi siot... Mana tak nye, mana boleh hidup kan kalau tak ada duit kat tempat orang nie, hishhhh... Last2, kitaorang plan untuk buat Police Report. Perjalanan kitaorang berakhir dengan tragis di balai polis Labuan.... huhu... ermmm, tak ada apa2 berlaku sebenarnya, kawan aku yang kehilangan dompet just buat report jerrr.. Then, kitaorang balik KML dengan badan yang lenguh2, penat sangat2... mana tak nya, hampir satu Labuan dah kitaorang jalan, kini, baru lahh aku sedar, betapa kecilnya bandar Labuan nie.. huhuhu....


Depan muzium Labuan... mana aku erk? hmmm





Team B1T5..





Me, Maine, lusia n Cici



Me and my mummy





Geng jegittt weiiiii

Uiiiii....

17 Julai 2009

Alamak, hampir seminggu lebih daaa KML tak ada air, tapi makin serius lagi bila semua simpanan air habis. Duhhh! Aku terpaksa berhijrah ke Dewan Kuliah untuk cari air... Guess what, aku mandi dengan air pili bomba beb.. haha... Tu la aksi orang yang dah desperate cari air. Hari sebelumnya aku mandi dengan air bawah tanah, huh, coklat je rupa air tu, duhhhh, apa2 je la, janji mandi kan, coz badan dah berpeluh sangat2.... uiiii

Hari nie, Eve merangkap kawan aku, ajak aku dan sorang lagi kawan aku, Mainee, pi mandi rumah grandparents dia... Fuh, tiba2 aku rasa beban aku terlepas sedikit, so, aku mandi la puas2 kat situ sampai berbaldi-baldi air aku takungkan, haha... Akhirnya dapat juga aku cuci baju aku yang dah seminggu tak cuci, opppssss....

Ohhhhhhhh, derita nya tak ada air.. mau balik miri bha... huhu

Saturday, July 11, 2009

Physics? Urrrrr…

Honestly, aku tak suka physics. Aku hari nie hampir putus asa dan menangis coz tak dapat jawab soalan tutorial. Errrrr, kalau boleh, aku nak sangat drop subjek Physics. Why? Why? Kenapa physics harus muncul lagi dalam hidupku? Huhuhu…..

Air oh air…

Huhu, 2 minggu dah tak ada air, ada pun cuma sekejap je. Hari nie, sampai petang tak ada air. Aku yang tinggal di blok C terpaksa berhijrah ke Blok A untuk cari air. OMG, nasib la my friend, miss Charmaine nak tolong. Kalau tak, malu siot nak lalu depan Cafeteria dengan hanya sehelai tuala, uuuuuu…. Btw, hari nie aku, Eve dan Maine pegi gathering sama2… Cari air punya pasal, aku tak sempat pun nak makan malam. So, terpaksa lah aku berlapar sampai gathering tamat. Bila pi koperasi, tutup lak.. Duhh, lapar2, dah la aku kurus, stay lagi kat tingkat 4. Bertambah malang bila mesin air pun stuck, alahai, nak minum air pun tak dapat, apatah lagi makan. Nasib la ada sikit lagi stok air dalam bilik, so terpaksa la mengalas kan perut dengan roti and milo jerr.. Aku dulu ingatkan sampai Labuan nak gemuk, kalo macam nie lah selalu, alamatnya aku akan jadi cam lidi larrr, kurus kering cam ikan kering… Huhu… Aku nak gemuk bha, sapa2 da lemak bleh dermakan tak? :(

Miss Form 6..

Bangun pagi2, tangan aku lantas mencapai buku latihan maths form 6 dan menyelak setiap muka surat. Duh, banyak juga latihan yang aku dah buat, tapi satu pun cikgu belum semak. Huhu, rindunye ngan form 6. Aku teringat lak ngan Charis yang selalu ajar aku maths. Thanks Charis. Kat sini kitaorang tak belajar benda yang sesusah form 6, tapi susah itu lah yang buat aku jatuh cinta pada maths form 6. Dulu, aku hampir2 nak give up hanya disebabkan soalan Logarithms, hmmm…

Semalam hati aku agak terguris apabila pensyarah cakap ‘kalau kamu tak dapat nak handle matrixx sekarang, lebih baik kamu apply poli, ambik diploma atau masuk form 6’… Duh2, aku genggam buku lali aku sekuat hati, eiseh, bukannya aku nak tumbuk orang, cuma aku bertekad untuk buat betul2 kali nie. Aku tak nak bertukar haluan lagi, aku tak nak berpatah balik, jalan ini yang aku pilih, so, aku patut teruskan walaupun ia berliku. Aku akui jalan yang aku tempuh nie agak berisiko, mana tak nya, kalau aku tak lulus, memang terbuang la aku kat lautan dalam, haizz.. matrix mana ada sijil cam STPM kan, kalo nak apply keja guna sijil matrixx bukan laku pun. So, sebagai back up aku decide nak apply maktab sekali lagi, walaupun aku tak minat, huhu..

Aku dah tetapkan arah tuju,so aku kena plan, plan dan plan betul2. Akhir2 nie perangai bertangguh aku datang lagi, so aku kena buang2 jauh2 perangai camtu… and my new motto for now is, ‘go go 4 flatss’.. ahakxx… wish me luck ahhhh….

Saturday, June 27, 2009

Dear diary...


Pemandangan dari bilikku.. huhu


Hey. aku di tempat kan di tingkat 4 beb... Walaupun penat naik tangga, tapi aku suka coz aku rasa lebih selesa dan sejuk di atas.. Suasana pun tak sibuk, pemandangan pun menyenangkan jerr.. hehe...

Diary --> week 2 in KML.

23 June 2009

Hmmm.. Hari nie genap hari pertama aku akan hadir ke kuliah. Whoa, kitaorang sume masuk bilik tutorial mengikut kumpulan masing2. Aku ditempatkan di kumpulan B1T5 di mana tiada langsung manusia yang aku kenal kat situ, tapi kenal muka adalah. hehe.. Kelas pertama aku adalah kelas english language, di mana kami diwajibkan oleh pensyarah untuk speak english only. Haiz, gagap rasa nak keluarkan loghat english aku yang weird nie, huhu.. Al maklum lah tak expert dalam speaking kan. Btw, cam biasa kitaorang disuruh buat ice-breaking. Weii, siap tanya lagi setiap seorang, 'do u have gf/bf?' alamak, kantoi! Most students ngaku diaorang ada gerek beb, aku? huhu.. single-mingle tak ada orang nak... Cehhh, tak kisah la.. IDC.. hehe...

Habis je kelas, kitaorang ada rehat 2 jam sementara tunggu kelas yang seterusnya iaitu kelas Chemistry. Duhhh, tiba-tiba aku rasa lemah apabila berjalan menuju ke kafeteria. Bila dah sampai depan kafe, aku rasa pandangan aku mula kabur dan aku hampir-hampir nak pengsan.. Hmm, nie citer benar ye tuan2 dan puan2, huhuhu... Pengalaman yang tak akan aku lupakan iaitu pengalaman hampir pengsan coz nie first time aku alaminya. Sebelum nie aku sihat walafiat je, sakit pun sekadar sakit biasa2, belum ada rekod pengsan or pitam lagi. Perasaan nak pengsan tu seperti ada sesuatu yang nak mengambil semangat kita daripada badan kita, hmmmm. Nasib la aku tak sempat pengsan, malu siot kalau pengsan, aku tak nak jadi berita sensasi beb. Da sorang budak dari Miri n Sabahan sempat papah aku sebelum aku jatuh, duhh, thankx a lot dear. Kalau tak ada korang, maybe aku dah 'mati' katak dah.. huhu... Diaorang dengan baik hati hantar aku ke bilik aku.. Tiba2 rasa sayu coz tak ada family yang dapat jaga aku, semua aku kena lalui sendiri, huhu... Pas aku rasa ok sikit, aku terus ke pejabat penyelia untuk minta skip kuliah. TERPAKSA. Aku betul2 tak larat lagi.

Betapa aku menghargai pengalaman seperti ini. Walaupun ia hanya perkara kecil bagi sesetengah orang, tapi bagi aku, ia merupakan pengajaran yang sangat bererti. Betapa aku kena berdiri pada kaki sendiri di sini. Apa2 pun, I will survive in KML yeah!!! :)

24 June 2009

Masuk totorial lagi, penuh semangat. Bio oh Bio, my favorite subject. Pensyarah belum lagi mula mengajar, just bagi introduction and guide camne nak study dengan betul. Masa kedua, Mathematics! Pensyarah suruh kitaorang sebut keputusan maths dan add math. Fuh!! Majoriti dapat 7 untuk add maths, hmmmm... No comments, lidah hanya terkelu membisu, aku ingat aku yang paling teruk. Tak kisah la, keputusan SPM bukan lagi ukuran kini, biarkanlah ia menjadi sejarah..

Pagi. Aku hepi aku dapat kawan yang aku boleh jadikan kawan. Dia okay, tapi baru kenal kan, tak boleh la nak percaya orang sangat... Huhuhu.... Susah nya nak cari kawan sejati kat sini... :(

...........

25 June 2009

Pedih? entah, perlukah aku bersedih? Huh, cinta? aku tak rasa itu ialah cinta.. Pergi lah menjauh, aku tak perlukan cinta yang buta. :p

27 June 2009

Hari ini sangat berbeza dengan hari2 lain. Selalunya aku pergi kuliah sama2 dengan Tia (rakan sekelas sejak form 4)... Hari nie seperti kami membawa haluan masing2, seperti dirancang je. Dari lah pagi sampai ke malam... Rupa2 nya memang itu lah yang bakal terjadi selepas nie, sebab Tia decide nak pergi institut perguruan. Aku pada mula nya pun agak tekejut, coz sebelum nie dia yakin yang dia nak stay di matrix. Aku terima keputusan dia dengan hati terbuka, walaupun deep inside, aduhhh, sakit gak, hanya Tuhan yang tahu. Tapi aku sedaya-upaya untuk tidak lemah semangat. Ini lah cabaran yang perlu aku terima, aku kena selamatkan diri aku sendiri sejak aku terdampar di pulau Labuan yang terpencil ini, hehe... Kadang2 aku rasa aku nie macam Robinson Crusoe, cam dok sorang2 je kat pulau tanpa teman... Ahhhh, aku gembira coz aku dapat kawan baru, at least dia nak belajar sama2 dengan aku dan dia seperti ada semangat nak belajar.. Kawan yang camtu la yang aku cari... Aku harap kitaorang boleh stick together walaupun bukan roomate, coz aku rasa ada keserasian antara kami... hmmm, Hope so... hehe... Aku juga dapat tahu Nana dapat institut perguruan, congratsss... Cikgu Nana dan cikgu Tia... harap2 aku juga akan dapat capai impian aku di sini. Amen.

28 June 2009

Ahad. Aku bangun lagi dengan hati yang sedih dan muka yang muram. Ah! Aku teringat dengan apa yaNg Tia cakap semalam tentang pro dan kontra matrixxx... Huh, aku jadi kureng semangat bila dengar, seolah-olah susah sangat nak capai impian di matrixx.. sedikit sebanyak aku perlukan semangat baru kini... Semangat baru, teman baru... So, hari nie aku plan untuk pergi church sorang2, jalan pasar Labuan sorang2 dan aku nak cuba, adakah aku boleh syok sendiri, jalan shopping complex sorang2 cam aku buat kat Miri... Aku nak uji daya tahan mental dan tahap kepedulian aku pada orang di sekeliling aku di sini. huhu.. Tia akhir nya akan pergi dari sini.. Aku ingatkan dia akan sama2 kejar impian di sini dengan aku. Hmmm, mungkin itu semua rezeki dia kan. Lagipun aku bukan kawan yang baik, so, aku harap dia akan jumpa seorang kawan yang lebih baik di sana nanti. I gotta go my own way.....huhuhu...


'hmmmm, hidup tak semudah yang disangka..'

Saturday, June 20, 2009

in love with KML?

Tup tap tup tap, seminggu daa aku kat KML sebagai pelajar PDT (program dua tahun) yang terhormat. Banyak perkara kat sini menyedarkan aku tentang kehidupan. Dan yang paling penting kena sentiasa berfikiran positif, rasional dan tahan dengan cakap2 orang. IDC, aku tak nak peduli apa orang nak cakap, aku kena tabah, berani dan sentiasa pandang ke depan, fuhh, prinsip baru beb... hehe. Apa2 pun, aku hepi coz kat sini ada gathering untuk RC, semalam aku join, hmm, not bad... best jugak... Ok, dats all laahh... tak dapat selalu blogging lagi pas nie, coz aku akan mula kuliah esok.. OMG, wish me luck... bye.. ;p

Sunday, June 14, 2009

I'm gone..

Aku rasa cam takde mood nak pegi, mungkin aku sedih untuk tinggal kan bandar yang aku sayangi sangat nie. Tak sampai setahun pun aku di sini… Hmmm, sedih. Ada perasaan yang buat aku malas nak pegi, tapi aku kena juga pegi demi diri aku sendiri. Ah, payah! Aku sebenarnya takut nak hidup berdikari, tapi aku akan cuba. Ini pertama kali aku akan stay di asrama… Jauh dari keluarga, jauh dari mak, huhu, aku akan rindukan mak, rasa nak nangis plak.. huhu… emo2… Harap aku dapat biasakan diri kat sana… Wish me luck.. amen..

Btw, hari nie Claudia bawa aku, Charis and Grace jalan-jalan. Sedikit sebanyak dapat juga aku luangkan masa dengan kawan-kawan sebelum aku pergi. Mungkin lepas nie jarang jumpa, huhu, sedih aku.. Tapi aku harap kitaorang still boleh jadi kawan walaupun kita tak satu kolej lagi, kan2? I hope so.. And tak lupa to Glo and Sheila, thanks for everything.. To Sheila, saya janji takkan lupakan kamu.. k? To Glo, I will always miss u… and kepada Wyn, harap awak hepi belajar kat Curtin.. Miss U all….

Huhu..
Sebelum pergi, aku nak tujukan lagu nie untuk semua orang yang aku sayang… esp my mum...don’t forget to remember me… :_(




Don't Forget To Remember Me
Carrie Underwood


18 years have come and gone
For momma they flew by
But for me they drug on and on
We were loadin' up that Chevy
Both tryin' not to cry
Momma kept on talkin'
Puttin' off good-bye
Then she took my hand and said
Baby don't forget

Before you hit the highway
You better stop for gas
And there's a 50 in the ashtray
In case you run short on cash
Here's a map and here's a bible
If you ever lose your way

Just one more thing before you leave
Don't forget to remember me

This downtown apartment sure makes me miss home
and those bills there on the counter
keep telling me I'm on my own
And just like every Sunday I call momma up last night
And even when it's not, I tell her everything's alright
Before we hung up I said
Hey momma, don't forget

To tell my baby sister
I'll see her in the fall
And tell mee-maw that I miss her
Yeah, I should give her a call
And make sure you tell Daddy
That I'm still his little girl
Yeah I still feel like I'm where I'm supposed to be
Don't forget to remember me

Tonight I find myself kneeling by my bed to pray
I haven't done this in a while
So I don't know what to say but
Lord I feel so small sometimes in this big old place
Yeah I know there's more important things, but
Don't forget to remember me
Don't forget to remember me

Thursday, June 11, 2009

untitled.....

Bangun pagi. Hari yang indah, cerah, tiada cela.

Aku ngan mak keluar jalan-jalan. Time tengok-tengok baju, terserempak lak dengan seseorang yang tak dikenali yang tiba-tiba tanya umur aku, hehe.. Mak aku jawab la, 18 syg… HA?? Kecik juak badan… huhu… ye ke? Whatever laaa… Janji aku sihat walafiat.. hmm.. Sihat? Tak juga, aku rasa sakit sangat hari nie.. Ingat pas makan ubat makin bagus, mana ada, makin teruk lagi ada laaa… Ngantuk sampai ke malam aku tido.. huhu… tak ingat dunia wo..

Surat tawaran matrik dah sampai.. Tak excited bila tengok tak ada cuti bulan 12.. No Christmas, No pengilan2… huhu… sedih aku… aku nak balik kampung bha.. bagi la aku cuti masa tu, huhuhu….

Tuesday, June 9, 2009

Lelong kucing.. :p

HEY.. kucing aku dah ------ lar... sapa nak sila contact aku a.s.a.p... free delivery..haha... LOL


3 hitam + 2 mixx kaler (purple mixx pink haha lol)= 5 ekor sume nyaa.. haaaa

Bimbang..

Bimbang, sedih, resah... Itu yang aku rasa... Ingin aku berdiri di satu sudut dan menjerit sekuat hati... Aku rindu angin pantai yang selalu membelai aku dahulu.. Rindu.



Bimbang
by Melly

Pertama kali aku tergugah
Dalam setiap kata yang kau ucap
Bila malam tlah datang
Terkadang ingin ku tulis semua perasaan
Kata orang rindu itu indah
Namun bagiku ini menyiksa
Sejenak ku fikirkan untuk ku benci saja dirimu
Namun sulit ku membenci

c/o Pejamkan mata bila kuingin bernafas lega
Dalam anganku aku berada disatu persimpangan jalan yang sulit kupilih

Ku peluk semua indah hidupku
Hikmah yang ku rasa sangat tulus
Ada dan tiada cinta bagiku tak mengapa namun ada yang hilang separuh diriku

Lagu ini.. hmm, macam aku je lagu nie.. huhu

Thursday, June 4, 2009

Confused 2...


OMG, jauh di sudut hatiku, aku ingin pergi ke sana. Tapi aku takut aku salah membuat pilihan. Aku takut dan aku binggung. Homework pun aku tak ada mood nak buat sekarang. Kenapa? Kenapa? Kenapa?

The Road Not Taken

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim
Because it was grassy and wanted wear,
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I marked the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I,
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

Robert Frost

Confused..



Tido petang lagi. Itu la HOBI aku. Aku bangun dengan perasaan yang bercampur baur. Aku tak nak hati aku sedih hanya kerana dia. Tidak.

Sejak bulan lepas lagi aku sudah putus asa dengan matrixx. Aku terus berharap pada tingkatan 6, dan aku stick pada tingkatan 6. Malah bila orang tanya, aku dengan yakinnya berkata bahawa aku akan terus stay dalam tingkatan 6.

Aku baru online dan tiba-tiba terlintas untuk membuka website pendidikan untuk check perkembangan terbaru kat situ. Hmmm, ‘tawaran kemasukan ke kolej matrikulasi 2 tahun’, ok, aku klik. Aku tak mengharap apa-apa untuk yang ini, sebab aku dah putus harapan dengan matrik. Padahal sejak tahun lepas, aku paling harap nak masuk matrik, sampai-sampai syarat kemasukan matrik pun aku lekat pada dinding, jadi reminder aku untuk belajar. Even tak dapat program satu tahun pun, aku berharap aku dapat untuk program dua tahun.

Huh.Entah, sekali lagi perasaan aku bercampur-baur. ‘Tahniah!’ Perkataan tahniah yang buat aku keliru. Tidak lagi seperti beberapa bulan yang lalu, ketika aku masih penuh dengan harapan mengharap perkataan ‘Tahniah’ itu akan muncul pada skrin komputer, kini ia seakan-akan racun dalam hatiku.

Monday, June 1, 2009

Kronologi Peristiwa..

Aku selalu harap aku nie halimunan bila balik rumah, harap tak ada orang dalam rumah akan nampak aku. Dengan itu aku boleh buat keja dengan tenang tanpa gangguan, dan aku boleh kunci pintu bila-bila masa saja aku mau. Tak ada orang paksa aku makan, tak ada orang marah aku kerana benda remeh. Aku ada ruang sendiri. Aku hepi, aku tenang, dan aku gembira. Tak apalah, bukan selama-lamanya pun aku di sini. Aku akan cuba bertahan.. Apa lah hidup tanpa cabaran kan?

Dalam beberapa hari nie, banyak benda yang berlaku.

Ahad, 31 Mei.

Pagi.

Aku pergi church seperti biasa, hehe. Kul 8 lebih aku join SIB coz bapak aku suruh, ikut je lah, dah orang suruh pergi kan. Hmm, nothing much to say, aku blur dan tak serius pun masa kat church. Btw, aku jumpa Grace Sara kat church, tak sangka boleh jumpa dia kat situ, hehe…

Then, lepas balik dari church SIB, aku pergi St. Joseph. Aku tak plan pun nak pergi situ tapi tiba-tiba hati ini terpanggil untuk join Youth Mass. Wow, nie lah first time aku join Youth Mass kat St. Jo, and I really like it…

Petang.

Balik dari St. Jo, aku ambik bus Lutong and plan untuk berhenti kat Boulevard coz mak aku nak ambik aku kat situ. Aku agak kesal dengan cara pemandu bus yang rude, ada ke patut dia jalan terus sedangkan masih ada orang yang beratur untuk menaiki bus dia? Dah la pandu laju-laju, ingat aku nie bernyawa 9 ke.. haha.. Lantak dia lah…

Aku sampai di Boulevard dengan lega, fuh… Then mak ambik aku dan bawa aku jalan-jalan, dah tu balik rumah dia. Sampai rumah, aku berlatih karaoke, coz aku dapat masuk final untuk pertandingan karaoke kat Bekenu, hehe.

Malam.

Ready untuk pertandingan karaoke. Kitaorang sampai Bekenu before 8. Mak aku peserta pertama untuk lagu-lagu 60-an, haha, nervous la dia.. Yang masuk final untuk kategori bebas ada 7 orang, dan salah seorangnya ialah aku. Aku takut juga kalau juri tu pilih kasih (cam si Melissa Francis :p), tapi mak aku kata’ jangan risau’…

Sampai giliran aku, aku naik pentas dengan perasaan kurang yakin.. Persembahan aku, aku sifatkan sebagai tidak sempurna kerana masih ada kekurangan. Tapi aku cuba bagi yang terbaik.Peserta yang bersaing dengan aku kira-kira 30 tahun ke atas, most of them are veteran.

Hampir-hampir nak dekat pukul 11, keputusan nak diumumkan, aku berdebar-debar juga, tapi dalam masa yang sama tak nak mengharap sangat…. Semua peserta yang menduduki tempat ke 7 hingga ke 4 sudah diumum kan.. hmmm, nama aku? Aku tunggu dan tunggu. Akhirnya, aku diumumkan sebagai juara. Yahoo, hepi nyer… Aku jadikan kejayaan ini sebagai pendorong, tapi aku tak nak terlibat aktif lagi dengan benda-benda macam nie, seboleh-bolehnya, coz nak concentrate dengan benda yang lebih penting. ‘pentingkan apa yang lebih penting’… ahakxxx


Isnin, 1 Jun

Pagi.

Gawai day. For the first time, mak nak bawa aku pergi bergawai kat rumah panjang. Kitaorang pergi sampai 4 buah kereta sekali serang rumah tu, haha.(Apuuu, mayuh amai….) Tak apa, rumah panjang kan panjang, mesti banyak ruang kan, hehe. Kitaorang bergawai di salah sebuah rumah panjang di area Beluru, dan masa tu tengah hari, panas tol…


Senyum kambeng.. mbek...



Suasana heboh kat rumah panjang, hehe



Don't try THIS alone!!


Duh, tak sampai setengah jam aku dah boring, mana tak nya, panas. Dah tu tak ada orang yang aku kenal kat situ. Orang suruh makan pun aku tak lalu, eksen.. haha… So, aku jalan-jalan di kawasan sekitar untuk membuang rasa boring sambil ambik gambar sendiri. Haha, sempat juga aku bergambar ngan budak-budak iban kat situ, cute…



aku dah tak tahan duduk lama-lama kat rumah orang, so, aku ajak la mak aku balik cepat. Then, mak aku plan untuk pergi ke rumah nenek sepupu aku. Sampai je rumah diaorang, aku serbu dapur, haha.. Lapar bha… Btw, aku hepi coz dapat jumpa sepupu aku yang hensem tu (ceh.. hehe), dan sepupu aku yang cute dan eksen macam aku, hehe.. Pas gawai rumah diaorang, kitaorang terus balik Miri.. yeah!!


Kevin, my cousin..



Eksen nye.. (my cousin, Kathleen)


Malam

Aku ajak adik aku pegi keluar makan sama-sama , and pas tu kitaorang pergi Fun Fair. Hmm, boring la… Buat pening kepala je tempat tu, tak suka lahh.. Aku hanya jadi pemerhati setia coz bila aku tengok benda tu berpusing pun aku dah pening, rasa mual.. haizz… hehe…

===the end===

Thursday, May 28, 2009

take a deep breath..

Tengok balik post2 aku yang sebelumnya, aku rasa, haizz.. Ntah apa2 la blog aku nie... Terlintas rasa nak delete post2 tu.. huhu...

Hari nie cikgu MUET masuk kelas aku for the second time, and dia kata MUET susah.. Okay, tak ada benda yang senang kalau nak senang. Tak ada benda yang susah kalau nak susah, haih...

Aku berjanji pada diri aku sendiri, 'I want to improve my english'... :_(

Friday, May 22, 2009

Keliru..


Aku tak tahu sampai bila aku akan bertahan. Belum lagi aku melakukan kesalahan besar, ini baru yang kecil dan remeh-temeh pada mata aku. Entah, susah dan rimasnya hidup tinggal sebumbung dengan orang yang kadang-kadang tak tau berfikir secara rasional dan terbuka. Aku sabar, sabar dan sabar. Sedaya-upaya aku tahan dengan segala kerenahnya, mengikut katanya, mengikut peraturannya, tapi apakan daya aku, aku remaja, remaja yang ada pendapat sendiri dalam sesetengah perkara, aku bukan robot yang senang diarah-arah dan dimarah-marah sesuka hati. Aku manusia yang punya hati, hati yang cukup-cukup sensitif dan mudah terusik. Janganlah sakiti aku, janganlah buat aku menangis lagi. Aku benci dimarah-marah, aku benci dipaksa-paksa. Selama nie aku buat perkara yang aku tak suka gara-gara disuruhnya, demi menyenangkan hatinya, tapi pernahkah dia menyenangkan hati aku? Ya, pernah, tapi jarang-jarang.

Huh, semalam semua rancangan aku nak siapkan Maths, dan revise Bio tergendala. Macam mana aku nak buat kerja kalau hati tak tenang? Even aku nak kunci pintu dalam bilik pun dimarah, sedangkan aku kunci bilik supaya aku dapat lebih menumpukan perhatian ketika study, takkan perkara macam nie pun dia tak faham? Ada terlintas untuk aku pindah dan just stay kat hostel sekolah, tapi… Entahlah, aku masih tak berdaya, aku keliru… :_(

Thursday, May 21, 2009

Tiada tajuk



Huh, beberapa hari nie aku agak sibuk, nak online pun sekejap je, tak boleh nak lama-lama. Btw, aku hepi ngan hidup camnie. Masa aku kebanyakannya lebih tertumpu pada hal-hal sekolah, dan aku gembira coz kawan-kawan di sekeliling aku sangat-sangat helpful and supportive, esp dalam study. Thankx yach!

Aku tau hari tak selalunya indah, cuaca pun tak selalunya cerah, aku harap tiada apa yang akan dapat melemahkan semangat aku untuk meneruskan perjalanan yang penuh onak dan duri ini…

p/s: aku dapat lupakan seseorang.. yezaaa... akhirnya!! hehe

Monday, May 18, 2009

Maths....

Pagi nie, aku tiba-tiba rasa fed up dengan maths.. Huh.. Aku tak tau nak cakap apa lagi, otak aku berserabut dengan soalan-soalan logarithms yang dulunya aku lebih suka tinggalkan kosong dalam ujian. Huh, dari dulu lagi aku memang blur dengan topik nie dan ia bukan favorite aku.. Ya, ya, ya… nothing impossible, tapi aku pening laa, Log Log, kenapa kau mesti wujud lagi dalam hidupku lagi? Huhu…

Jiwang jap.. ceh.. hehe..


Log, mengapa?
Mengapa kau hadir kembali?
Setelah lama menyepi, kini kau datang lagi,
Memberi ruang, memberi waktu,
Untukku lebih memahamimu..
Tapi, mengapa mesti engkau?
Sedangkan aku lebih mendambakan yang lain…
Log, ku harap kau pergi.. dari hidupku
Namun jauh di sudut hati ini,
Ku masih memerlukan mu..
Oh Log…
…haizz

Friday, May 15, 2009

Hey Chole, wake up!

Aku akui aku masih tido. (ha?) Aku tau aku masih lagi terkapai-kapai di takuk yang lama. Aku masih seperti dulu; kadang-kadang terlampau merendah diri, kurang keyakinan, kadang-kadang tidak tau bersyukur, malas, suka menangguh kerja, dan paling penting banyak sangat negative charge dalam otak.. Kadang-kadang juga, aku tak tau macam mana nak mengawal kemarahan aku, aku terlalu emosional (bukan emo), terlalu sensitif dan mudah sangat kecil hati. Oh tidak, aku rasa aku patut berubah, hidup begini langsung tak bererti. Aku ingin menjadi seorang yang lebih ceria, suka ketawa, seorang yang tahu menghargai hidup, dan sabar menghadapi dugaan serta cabaran yang mendatang. Tidak kira ia seperit apa pun, aku ingin sekali tidak mudah mengalah.. Mesti ayat-ayat nie agak cliché’ untuk diucapkan, tapi itu lah perkataan yang selalu aku ucapkan, namun gagal aku laksanakan hingga kini.

..aku ingin berubah.

p/s: thankx to dis post. .. its mean a lot to me..



'Live Your Life To The Fullest'
huhu

Mahal banget..

Aku bukanlah orang glam, kaya dan berduit. Aku hanya orang biasa yang ingin kelihatan luar biasa. Ceh, ada-ada saja aku nie. Aku sebenarnya rimas ngan kedai dan boutique kat area Miri nie, ada yang jual baju dengan harga yang terlampau mahal dan tak reasonable.. Sedangkan ada yang rupanya tak setanding ngan harga, sampai boleh mencecah ratusan. Aku akui memang aku cerewet dan kedekut dalam berbelanja, kalau boleh aku nak beli benda yang nampak cantik, simple tapi harga murah dan berpatutan. Setakat nie, aku hanya jumpa kedai macam tu kat area pasar Miri dan sebuah kedai baju kat Boulevard (f.o.s pun ok jugak)… Lain-lain, huh, RM50 and above untuk baju yang simple, t-shirt biasa pun jual dalam harga rm39, hmmm… Lantak la orang nak cakap aku kedekut, memang aku kedekut pun.. haha.. Btw, some ‘online boutique’, harganya berpatutan… tapi hanya certain website je yang jual baju dengan harga ok, cam Cinderella Closets, Yaca Collection and Shalala Shopping. Aku suka survey harga baju kat situ coz aku boleh bandingkan harganya dengan harga baju di pasaran, tapi aku tak pernah beli pun haha..

Thursday, May 14, 2009

Let's get it started..

Hmm, yesterday punya post aku delete, coz aku merapu tak tentu pasal, nonsense...

Btw, hari nie hari kedua aku bergelar pelajar tingkatan 6. Memang diakui, hari pertama semalam aku rasa teramat kekok. Tambahan lagi dengan persekitaran dan orang-orang baru. Walau apa-apa pun, aku tetap kena bertahan. No pain, no gain maa.. Semalam aku betul-betul hampir putus asa (gara-gara maths), sampaikan aku ambil keputusan untuk ponteng sekolah hari nie... But thankxx mum, dia telah paksa aku sekeras-kerasnya supaya aku pergi sekolah, demi kebaikan aku.. terharunye...

Sekolah-sekolah lain rata-rata sedang sibuk menjalankan orientasi untuk pelajar tingkatan 6, namun, aku gembira coz cikgu kat sekolah aku tak teragak-agak untuk memulakan sesi pembelajaran.. Bagi aku, orientasi tu agak membuang masa, apatah lagi masa pengajian untuk tingkatan 6 amat singkat, ditambah lagi dengan lambakan sukatan pelajaran yang perlu dihabiskan, duhh.. Apa-apa aje lahh, merapu je keja aku nie.. hehe..

Semalam, aku dapat sms dari politeknik, dan aku terpilih untuk kursus diploma pengurusan perniagaan... Bagaimanapun, setelah difikirkan dari semalam, aku ambil keputusan untuk tidak menerima tawaran tersebut.. Aku tetap akan stay dalam form 6 coz cita-cita aku menjurus pada arah ini, not business management.. Dan sejujurnya, aku tidak yakin dengan kualiti politeknik.. entah lah... Bagi aku, benda yang susah untuk didapat lebih standard dari benda yang senang didapat.. get me? haha, again and again, great pain, great gain.. hmm.. (betul ke?).. whateverlahh.. ahakxx

Sunday, May 10, 2009

Byul, Stars etc...



OMG.. I really love dis song..
Ngam2 semalam mood aku betul-betul down..
Lagu nie sedikit sebanyak memberi aku ketenangan.. Byul--Kim A-Joong..

Hey byul,
Do u hear me?
Dulu masa aku lagi form 3, aku stay kat Dalat. Hmm, bestnye kat Dalat malam-malam, kat langit penuh dengan bintang (tak macam kat Miri), dan kadang-kadang aku akan bercakap sambil mendongak ke langit, meluahkan semua yang terbuku pada bintang, sebab dulu masa form 3, aku tak banyak kawan :(...




BYUL in english... Love the lyrics yay!



LOL!


200 Pounds beauty, always be my favorite...

Hey Byul.. I miss u...

Diary

dear diary,

Hari nie, aku spend time hang out with one of my bestie.. Rasa gembira coz dapat keluar ngan dia walaupun masa sangat-sangat singkat... hmm.. Esok dia akan berlepas ke Labuan, so maybe, kitaorang akan jarang jumpa.. huhu... Btw, thankx for everything Bob.. TTYS n TC!



Mother's day.. hmm.. Honestly aku blur dan tak tahu nak buat apa, dah kehabisan idea coz bagi aku sekadar hadiah tidak cukup buat hati seorang ibu merasa bahagia, hmmmm.......But my mum always be my very very best friend,...

thankxx mum!

Monday, May 4, 2009

Gimik AF.. lagi!


Mungkin masih tak terlambat untuk aku mengulas tentang konsert Akademi Fantasia yang lepas.. Konsert kali nie memang best, esp Hafiz and Claudia (i'm proud of them, hihi).. Yazid, aku tak sangka dia pandai berlakon, boleh tahan gak mamat tu.. Aku bukan lah peminat AF, dan aku lebih suka menjadi pemerhati, pengkritik dan membandingkan.. Aku lebih prefer OIAM daripada AF, honestly! Most of the time, aku tengok AF nie cam mengada-ngada, I mean not real dan ada yang dibuat-buat, fake. Cam konsert yang lepas bila principal Tiara mundar-mandir minta kebenaran pihak astro untuk 'AFundi Masuk' lepas dapat tahu Aishah dan Claudia terkeluar, huh, so much drama, saja nak buat suspen tu.. Apa-apa pun, aku tetap sokong Claudia (walaupun dah terkeluar) and Hafiz (harap Hafiz jadi juara!!!).. Chaiyok2...

............

Aku blur..
Aku sedih…
Aku tak tau nak pegi mana lagi..
I’m clueless..


kalo nampak aku buat camni, nie tandanya aku dah gila, so cepat-cepat call ambulan ya.. i'm serious..


TTYS.. :p

Wednesday, April 29, 2009

Untitled again...

Hari ini, aku gembira coz dapat buat orang lain ketawa. Walaupun ia hanya perkara yang remeh, tapi perasaan puas itu tak dapat digambarkan, aku rasa bahagia sangat bila dapat menyenangkan orang-orang di sekeliling aku.. Btw, for the first time, hari nie aku belajar parking S (entah betul tak aku sebut nie, huhu)… Mula-mula macam susah tapi bila fokus betul-betul, tak lar susah sangat. Hepi la bila dapat belajar perkara baru.. hihihi…

Tuesday, April 28, 2009

So plastic!

Duh, aku baru bangun tido, tiba-tiba aku da mood plak nak online. Oleh kerana aku asyik teringatkan Kwan Sang Woo (ceh! Haha), so aku search la tentang dia. Last-last aku terdampar di sebuah web entertainment Korea. So, aku bacalah beberapa artikel tentang artis Korea yang buat plastic surgery, boleh tahan banyak gak artis Korea yang buat plastic surgery erk (kat Malaysia pun apa kurang nya. Hehe)… Dan yang paling aku tak sangka, salah seorang pelakon seksi Kim A-Joong, yang merupakan pelakon utama dalam filem 200 Pounds Beauty, juga buat plastic surgery yang maybe agak ekstrem coz banyak bahagian muka dia yang tak sama ngan muka asal… Neway, muka dia sebelum plastic surgery lebih cute dan chubby gitu, ahakx.


Kim A-Joong before and after, banyak sangat perbezaan kan?


Celeb Korea lain yang buat plastic surgery... Gambar2 diambik dari website Pop Seoul



Yang nie plak ketara wat hidung.. huhu



Park Shiyeon..


Sebenarnya aku pernah ada keinginan nak buat plastic surgery (esp dagu), tapi entahlah, kalau buat macam tu, aku seolah-olah mengubah ciptaan Tuhan dan nampak tak bersyukur je.. Blur, ia maybe hanya tinggal impian, huhuhu… hmm, kalau pasang braces tu berdosa tak? Entah.




Kos buat pembedahan plastik..


psst... Sebenarnya aku pun buat pembedahan plastik.. hehe..



Me, before and after...pembedahan mata.. haha



Well,well, well, JUST KIDDING..
Aku natural ok!!.. no plastic2.. ahakxx



Sunday, April 26, 2009

Weekends

Hujung mingguku tiada yang menggembirakan, aku tetap saja menjalankan tugas setiaku sebagai 'tiang lampu' di tepi pantai... huhu

1,2,3.. bye bye Matahariku..




Bila lah aku nak letak jawatan jadi 'tiang lampu' erk? Entah la...


Saturday, April 25, 2009

Aku lebih tahu

Aku memang ada keinginan nak masuk form 6, tapi yang paling leceh ialah aku terpaksa stay kat rumah. So much drama! Takkan aku nak ‘lari’ lagi seperti yang pernah aku buat 4 tahun yang lepas? Hanya kerana sedikit cabaran, patutkah aku lari dari cabaran itu? Entah, aku percaya setiap orang ada limit tersendiri, kadang-kadang bila jiwa dah terlalu tertekan dengan kongkongan di rumah, lama-lama pun boleh gila. Oh, hanya Nicole yang tahu.. huhu.. Matrikulasi 2 tahun? Entah la.. kalau dapat kan best?.. huhu

Form 6?

'You may choose STPM or local matriculation if you're not sure which course you want yet. Both of this will allow you to continue your study in Public University. (STPM is recognised worldwide)'


hmmmm, rasa-rasa cam statement nie ngam sangat untuk aku yang tengah blur tentang cita-cita dan minat aku... what do u think?

Apa lagi erk? Aku selalu tertanya-tanya, bila results form 6 keluar and bila nak start sekolah?? Duh, entah infomation nie betul ke tak hmmm... tapi layan je lahh..


Kemasukan ke Tingkatan Enam Bawah Tahun 2009

Keputusan pelajar yang layak ke Tingkatan Enam Bawah Tahun 2009 dapat diketahui melalui laman web Kementerian Pelajaran Malaysia iaitu http://www.moe.gov.my mulai 6hb Mei 2009.

Surat tawaran boleh dicetak secara online di laman web Kementerian Pelajaran Malaysia iaitu http://www.moe.gov.my.

Borang rayuan masuk Tingkatan Enam Bawah juga boleh dimuat turun(download).



*copy dis from dr. job forum..

Thursday, April 23, 2009

Entah nak letak tajuk apa..

Hal kecil pun nak marah, nie lar yang paling aku tak suka nie…aku bukan cakap pasal kau pun, aku cakap pasal orang lain, bukan kau.. huhu... lantak larr..

*sesi lepas geram dah tamat, jom rileks.. hehe..


Duh, bangun pagi-pagi dah kena tegur pasal aku bangun lambat.. oh, padan la dengan muka aku coz aku semalam tido pukul 4 pagi, thankx 2 Bob coz sudi ym ngan aku.. Pas nie, entah bila kita boleh jumpa lagi kan Bob? Huhu..

Apa lagi erk?? Hari nie aku dapat tau kucing aku pregnant.. kuang2.. congrats hehe…


Macam lagak queen plak kucing aku nie, nyampah aku tgk, hahaha




Tv mania..

Cam biasa, tak ada yang special pun yang terjadi dalam hidup aku hari nie. Dan seperti biasa juga, aku menghadap tv je dari pagi sampai ke petang. Huh, entah sampai bila semua nie akan berakhir, bosan2.. Nasib lah ada citer best kat TV, kalau tak, aku tak tahu la apa yang akan jadi pada aku, kot2 aku akan jadi gila... huhu... Hari nie rutin aku sedikit berubah coz lepas menonton sinetron, aku sambung tengok telenovela coz hari nie ada telenovela baru yang kuar kat tv3.. tengok trailer dier cam best, so aku tak lepaskan peluang nak menonton..



Telenovela nie tajuknya Lalola, citer nie tentang seorang lelaki, Lalo Padilla yang menjawat jawatan ketua editor di sebuah syarikat penerbitan majalah 'Don'.. Oleh kerana Lola telah mempermainkan perasaan kekasihnya, Romina, lalu kekasihnya itu akhirnya mengupah seorang ahli sihir untuk mengubah Lalo menjadi seorang wanita sebagai tanda membalas dendam atas perbuatan Lalo terhadapnya.

*keep watching

Wednesday, April 22, 2009

Plan A-Z

Hmm, sekali lagi permohonan aku di reject, kali ini daripada institut perguruan.. Apa-apa pun, aku tetap tabah, ini memang wajar terjadi kepada pelajar yang dapat results yang tak berapa macam aku nie, huhu.. Aku akui melambak lagi students kat Malaysia dapat results yang lebih bagus dari aku, so, tak hairan lah nanti, kalau Politeknik pun kot2 aku susah nak dapat.. Btw, aku ada terfikir nak sambung belajar di IPTS, tapi entah lah, aku sejujurnya belum bersedia dengan kehidupan di kolej, maksud aku, aku belum bersedia menghadapi ‘dunia sebenar’.. Aku rasa aku masih terlalu kerdil untuk menghadapi itu semua, tambahan lagi dengan ilmu dalam kepala aku yang semakin hari semakin menghilang nie, aku tak pasti kalau aku punya semangat yang cukup untuk menghadapi cabaran-cabaran yang mendatang.. Aku bertekad, aku ingin mulakan sekali lagi dari bawah. Aku rasakan apa yang aku buat masa SPM belum cukup memberi aku kepuasan, sejujurnya aku tak puas hati langsung dengan apa yang aku dapat. So, aku harap, aku akan dapat tawaran untuk melanjutkan pelajaran ke tingkatan 6, aku ingin berusaha lagi, sebab aku belum cukup bagus untuk ke kolej… Itu saja harapan aku lagi… Aku harap ia akan tercapai..

*doa-in gue yach! amen..

Tuesday, April 21, 2009

Hidup aku...

Akhir-akhir nie, aku sedar aku buat benda yang sama je tiap-tiap hari.. Rindu nya pada alam persekolahan.. Fuhh..

Nie lah yang aku buat sejak beberapa hari yang lalu...

Pagi biasanya aku bangun antara pukul 9-11 pagi..
Dah tu, pas bangun aku terus dok depan tv, tujuan nye untuk membesarkan mata yang sarat dengan tahi mata.. huhu..
pastu perkara wajib, aku mesti pi mandi..
dah tu aku akan standby depan tv sebelum pukul 12, soalnya aku nak tengok citer Impostora kat TV9.. hehe
Aku lunch depan tv, dah tu aku tido balik pukul 3.30 pm pas tengok sinetron..
Aku tido, tido, dan tido...
Kira-kira kul 6 aku bangun dan mandi..
Dah tu kul 6.30pm aku layan citer melayu kat tv3...
Kul 9 aku mula online...
....Selalunya aku online sampai pukul 2.. then, baru lah aku tido.. gud nite!!

ohhhh... ini lah hidup aku... boring kan??

Thursday, April 16, 2009

Duh!

KEPUTUSAN PENEMPATAN CALON
PROGRAM MATRIKULASI SATU TAHUN (PST) KPM

Dukacita dimaklumkan, anda tidak berjaya.

Fuh, bila dapat jawapan nie, menggeletar satu badan, entah. Sedikit sebanyak aku rasa kecewa, walaupun dah dijangka. Nak menangis pun tak berair mata, buat apa? Mungkin bukan nasib aku kan? Anyway, kepada kawan-kawan aku yang dapat matrik tu, hargailah peluang tu, jangan di sia-siakan k? coz aku percaya ramai lagi yang nak sangat berada di tempat korang, termasuk aku... huhuhu... :_(

Matrik oh matrik...

Ada sedikit debaran yang terasa sambil menunggu hari esok.. Mana tak nya, esok keputusan permohonan matrikulasi akan keluar.. Aku dapat rasakan peluang aku untuk dapat matrik agak tipis kerana aku bersaing dengan ramai lagi top-top students dari sekolah lain, walaupun aku sudah memenuhi syarat minimum dalam keputusan spm, hehe.. Seperti biasa, aku tak meletakkan harapan yang tinggi kepada 'matrikulasi'.. aku rasa ramai lagi yang lebih layak, tapi secara jujur aku nak sangat masuk matrik.. duhhh, salah aku coz tak belajar betul2 sebelum SPM tahun lepas, padan muka aku, huhu.. So, kalau aku tak dapat masuk matrik, aku plan nak ambik Form 6 je kalau dapat tawaran.. Maktab lak, aku rasa persaingan juga cukup hebat, so, aku tak meletakkan harapan yang tinggi, lagi pula, aku tak berapa berminat nak jadi guru.. hmmmm... kalau politeknik plak, aku tak tau lah, honestly tak ada course yang aku minat kat situ, hari tu pun saja apply... then, UPU, aku dah cukup kecewa coz tak dapat temuduga dari UPSI, so, I guess, aku takkan dapat UPU.. Anyway, aku tetap bersemangat nak sambung belajar, aku tak nak mengulangi kesilapan yang aku pernah buat masa SPM hari tu, NO, NO, NO... menyesal sangat tak study betul-betul, duhhhh...



'The Climb', lagu daripada Miley Cyrus nie banyak bagi aku semangat... Love the lyrics so much... Ia bukan bererti aku gagal jika aku tak dapat masuk matrik, aku percaya masih ada peluang lain yang lebih baik... yezaaaaa! :-)


Part of the lyrics that I love the most...

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes I'm gonna to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

Wednesday, April 15, 2009

Aku tak percaya cinta..?



‘aku akan sentiasa bersama kmu sampai bila2’

Tergelak kecil aku bila mendapat mesej nie daripada seseorang… Bukannya aku gembira atau rasa bahagia mendengar kalimah itu, sebaliknya aku rasa ayat-ayat seperti itu agak mengarut, terutamanya untuk aku yang masih muda, 18 tahun. Hmmm.. ‘sampai bila-bila?’ duhhh… ok dear, we will see sampai bila k?… buat masa nie, ‘Aku tak Percaya Cinta’… yeah!!

Lirik Aku Tak Percaya Cinta - Liyana Jasmay

Hey hey hey hey
Aku tak percaya cinta
Aku tak percaya cinta
Aku tak percaya C I N T A

Namaku tak perlu disebutkan
dari suara pasti kau kenalku
rupaku tak payah dibayangkan
memang kau tak rugi bertemuku

Ku selalu lihat dari jauh
kutahu kaupun rasa sesuatu
bila kau perlu diriku tiada
biar menjadi misteri hidupmu

Aku tak pernah fikirkan cinta
sekadar mengusik kamu
biarlah cinta yang datang padaku
aku tak percaya

Aku tahu kau ingin bercinta
janganlah cepat jatuh cinta
berkawan dahulu baru ceritanya sempurna

Hey hey hey hey

Memang benar kau jadi rebutan
ramai gadis yang terpikat denganmu
tapi aku beza dari semua
bukan aku menjual mahal

Kerana ku cukup semua
hanya tiada hmmm teman lelaki
sekadar sekadar cuci mata
melihat lelaki seperti kamu

Aku tak pernah fikirkan cinta
sekadar mengusik kamu
biarlah cinta yang datang padaku
aku tak percaya

Aku tahu kau ingin bercinta
janganlah cepat jatuh cinta
berkawan dahulu baru ceritanya sempurna

Hey hey hey hey
Aku tak percaya cinta
Aku tak percaya cinta
Aku tak percaya C I N T A

Baru semalam aku bermimpi bertemu kamu
Peliknya rasa lantas kutersedar
Aku tak percaya


ohhh.. aku benar-benar tak mahu percaya pada cinta sekarang, maksud aku c.i.n.t.a untuk someone special.. hmmm... aku harap dapat cepat-cepat sambung belajar... aku tak nak hatiku ini terusik lagi dengan cinta, kecuali lah kalau cinta itu benar-benar sejati.. ahakkxxx!